Welkom in groep 1-2


In onze groep  werken volgens een vast dagelijks ritme, op deze manier weten de kinderen goed welke activiteiten er gedurende de week voor bij komen. De dagritmekaarten hangen we elke dag op en elke dag heeft bij ons een kleur (Dalton).

We beginnen elke morgen met een inloop. Tijdens de inloop kunnen de kinderen uit een aantal activiteiten kiezen waar ze willen spelen/werken. Na de inloop gaan we in de kring. Samen kijken  we naar de dag van de week, de kalender en de dingen die staan te gebeuren. Ook is er ruimte voor verhalen van kinderen en luisteren we naar verhalen uit de bijbel en zingen we samen liedjes.

Vanuit de kring is het tijd voor spelen en werken.
We gebruiken o.a. de methode Onderbouwd online en maken hierbij gebruik van Villa Letterpret. In deze Villa wonen allerlei dieren.  Arie de letterkanarie leert de kinderen van groep 2 letters  en Wim de woordspin weet bij elk thema nieuwe woorden te bedenken. Spelenderwijs komen er allerlei taalactiviteiten voorbij. Ook het digibord wordt hierbij ingezet met passende filmpjes en opdrachten.

Dagelijks wordt er gewerkt in een kleine kring met groep 1 of met groep 2. Op deze manier is het mogelijk om in een kleine setting specifieke activiteiten aan te bieden. Tijdens de kleine kring is de andere groep aan het spelen of met een andere activiteit bezig.
Op de maandagochtend en de donderdagochtend lezen twee kinderen van  groep 8 de kinderen van groep 1 voor. Tijdens dit tutorlezen wordt er met groep 2 gewerkt vanuit de Villa Letterpret.

Een belangrijk aspect van Dalton is samen werken en samen leren. In groep 1-2 maken we hiermee een start door de kinderen 2 á 3 keer per week, tijdens maatjestijd, te laten spelen met een wisselend maatje. Op deze manier leren de kinderen samen te overleggen over de keuze van de spelactiviteit, maar ook spelen met kinderen waar je misschien anders niet snel mee zou spelen.
Op dinsdagmiddag gaan we voor gym met de bus naar de Potstal, de overige dagen spelen we elk dagdeel even buiten.

Alle kinderen uit onze groep hebben een maatje uit groep 7-8. Deze maatjes zien tijdens allerlei activiteiten om naar hun maatje uit groep 1-2. Prachtig om te zien hoe de kinderen van groep 7-8 hun maatje helpen tijdens bijvoorbeeld een lunch, maar ook hun maatje troosten na een kleine valpartij op het plein.


Via onderstaande link kan je het online prikbord over onze kleuterklas zien:

https://padlet.com/clarindapoelarends/q6yzpqcwfw3vqupw